Rețeta de fenicul înăbușit, cu sos de lămâie, de mai jos, se potrivește foarte bine ca garnitură la pește. Este extrem de simplă, dar va da un gust perfect unei legume pe care nu prea obișnuim să o folosim în mâncare, Tu știi cum alegi bulbii de fenicul și cum îi gătești pentru a te bucura de proprietățile lui?
Cu un gust atipic, feniculul este cunoscut încă din Antichitate. De pe atunci i se atribuiau o serie de proprietăți medicinale. Astăzi, este dovedit că ușurează digestia și limitează fermentația intestinală. De asemenea, amelioerază și reglează tranzitul intestional. Are un conținut bogat în potasiu.
Cum alegi un bulb de fenicul?
Caută bulbii albi, fără frunze galbene. Frunzele ofilite sunt amărui. Cu cât e mai fraged și mai mic un bulb, cu atât este mai gustos

Rețetă de fenicul cu sos de lămâie
Ingrediente pentru 4 porții
- 4 bulbi medii sau 6 bulbi mici de fenicul
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la 1 lămâie
- 1 crenguță de rozmarin
- sare, piper proaspăt măcinat, câteva fire de fenicul
Mod de preparare
Îndepărtează frunzele mari de pe bulbii de fenicul. Taie baza tare a bulbilor și dă-o deoparte. Taie bulbii în sferturi dacă sunt mici, sau în funcție de dimensiuni.
Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline, apoi adaugă frunzele de fenicul și amestecă. Folosește o lingură de lemn. Prăjește feniculul timp de cca 10 minute, amestecând des. Adaugă zeama de lămâie, rozmarinul și sarea. Dă focul mai mic și mai lasă 5-10 minute, până ce frunzele se înmoaie. Scoate și servește cald, presărat cu piper prospăt măcinat și câteva fire verzi de fenicul.
O porție din acest preparat are doar 75 de calorii. Alături de o porție de pește alb la grătar, va reprezenta cina perfectă pentru orice siluetă.
Ai citit Rețetă de fenicul cu sos de lămâie. Citește și cum se prepară Mangoldul.
Poți citi mai multe despre beneficiile feniculului aici și aici.