După Paști, mulți avocado curajoși se arată! Pentru sosul acesta cremos, făcut cu ouă fierte, e nevoie doar de ouă, avocado și lămâie. Această cremă tartinabilă de avocado cu ouă merge servită direct pe pâine prăjită sau împreună cu somon afumat, sparanghel proaspăt, roșii, castraveți etc.
Un bun bucătar nu este doar maestrul care face la restaurant tot felul de delicatese. Când ai multe resurse, e ușor să alcătuiești un preparat gustos. Dar un chiar mai bun bucătar este cel care, acasă la el, reușește să folosească eficient toate ingredientele pe care le are în cămară și în frigider. Asta fără să arunce, dar și fără să mănânce la fel, zi de zi.
Dacă tocmai a trecut Paștele și ai la discreție ouă fierte, ce poți să faci cu ele? Asta în ideea că salata boeuf sau drobul, lângă care le servești în primele zile de Sărbători, s-au terminat deja, Ți se pare prea rudimentar să le mânânci doar cu muștar și ridichi? Sau să faci salată de ouă cu ceapă? Iată încă o opțiune.

Cremă tartinabilă de avocado cu ouă
Ingrediente:
- 2 avocado medii
- 2 ouă fierte tari
- sucul de la 1/2 lămâie
- câteva fire de pătrunjel
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curăță ouăle de coajă și taie-le în cuburi mărunte. Mizează miezul de avocado cu zema de lămâie. Adaugă ouăle tocate, sare, piper proaspăt măcinat, pătrunjel tocat și zeamă de lămâie.

Idei de servire
Delicioasă cu sparanghel
Pentru a pregăti sparanghelul, dă în colcot o oală cu apă. Pune firele de sparanghel în aceasta și lasă-le 2-3 minute. Scoate, scurge de apă și răcește-le imediat pe un pat de gheață. Pune sparanghelul pe farfurii și adaugă crema de ouă.

Toast cu cremă de avocado și somon
Tot ce ai de făcut este să întinzi crema pe pâine prăjită și să adaugi somon afumat, tăiat cubulețe, deasupra. Ceapa verde plus încă un pic de piper proaspăt și zeamă de lămâie în plus vor completa gustul.

Nu uita regula esențială pentru ficat: evită seara ouăle și mâncărurile pe bază de ouă.